Vind ik leuk! – november 2016

Kiki weet niet wat haar overkomt wanneer alles wat ze op haar online profiel plaatst, uit blijkt te komen. Nadat ze per ongeluk al aardig wat schade heeft aangericht, waaronder het letterlijk dood laten vallen van haar docente Engels, beseft ze dat de mogelijkheden om haar leven er leuker op te maken eindeloos zijn. Dat mag ook wel, want sinds haar moeder de benen heeft genomen en Kiki is achtergebleven met haar wereldvreemde vader, ziet haar wereld er niet al te rooskleurig meer uit. Kiki plaatst de ene wensupdate na de andere, maar alles wat ze laat gebeuren pakt heel anders uit dan ze had gehoopt. Kan ze de narigheid die ze heeft veroorzaakt nog herstellen? En kan ze accepteren dat het echte leven niet zo perfect is als zij graag zou willen?

Vind ik leuk! is een vrolijke jeugdroman over het verschil tussen de online en offline wereld en de verkwikkende onvolmaaktheid van het leven.

Vind ik leuk! ontving positieve recensies en een nominatie voor de Harland Awards romanprijs voor verbeeldingsliteratuur. Het werd als leestip gegeven door Mediawijzer.net in de Week van de Mediawijsheid 2016. Het boek is geschikt voor lezers van ongeveer 12-15 jaar.

Uitgeverij: Qwerty

ISBN: 978-94-92492-00-5

Vind ik niet meer leuk! – november 2016

Het leven van de veertienjarige Kiki staat volledig op zijn kop sinds ze erachter is gekomen dat alles wat ze op haar online profiel plaatst, uitkomt. Om even uit te waaien stapt ze in de auto van haar vader voor een ritje naar Zandvoort – een rijbewijs is immers zo geregeld. De volwassenen die ze tegenkomt vinden zo’n jong meisje op de weg echter maar eigenaardig en bomen haar flink dwars. Dan gaat een zonderlinge strandjutter er ook nog vandoor met haar telefoon, die ze nodig heeft om wensupdates te plaatsen. Kiki vindt het inmiddels allemaal niet zo leuk meer. Hoe krijgt ze haar telefoon terug en hoe komt ze weer thuis?

Vind ik niet meer leuk! is een bonusverhaal bij het boek Vind ik leuk!, voor lezers die benieuwd zijn naar wat Kiki nog meer meemaakt met haar profiel. Het is op zichzelf te lezen.

Uitgeverij: Qwerty

ISBN: 978-94-92492-01-2